Mire vágyjunk...?!

A médiákban, személyes találkozókon, gyűléseken tálcán kínálják magukat, akik polgármesterek, képviselők szeretnének lenni.  Kérem, olvassa tovább, nem kampányról szól valaki mellett - olvasóimmal megosztott tűnődésem. Csak vágyam ("az elvárásom" túl igényes lenne ), hogy olyan vezetői legyenek országos szinten, városunk szintjén, akik ismerik az emberiséget fenyegető hét veszélyt, és az ellen dolgoznának, élnének. Mi az a hét veszély?
Mahatma Gandhi ember és politikus, az emberiség történelmébe nagy betűvel írta be nevét, hitelességét és életét senki nem vitatja. (Persze többen csodálják, mint követik.)

Országunk minden jelöltje jó lenne, ha ismerné az indiai bölcs politikus által látott hét veszélyt, amely  - szerintem - "nem csupán"  az emberiséget, de országunk falvait, városait is veszélyezteti.  Bár elkerülnék!
Íme, a hét veszély Gandhi szerint:
 

                            1. Gazdagság  - munka nélkül.

                            2. Élvezet        - lelkiismeret nélkül.

                            3. Tudás           - jellem nélkül.

                            4. Üzlet            - erkölcs nélkül.

                            5. Tudomány   - emberség nélkül.

                            6. Vallás           - áldozatkészség nélkül.

                            7. Politika        - elvek nélkül.  
                

Választás előtt értelmes ember mérlegel. A döntés rendkívül nehéz a kínálat bősége miatt. Engem a józanság, a lelkiismeret, az elveim mellett segítenek Mahatma Gandhi tanításai. Mérce. Magas, mint a magasugróknál két méter felett... Vannak, akiknek sikerül. A pályázók között is vannak a nyerésre érdemesek. Csak ismerjük fel őket! Nehéz. Magam is tudom. - Töprengek-vívódom. Mégis közömbösen nem dobhatom majd be a cédulát  a dobozba. Cseppek a tengert, porszemek a hegyeket alkotják. Mindenki szavazati választása nem csupán Ceglédet, országunkat, az emberiség sorsát érinti. (Dobj bármely tóba egy kavicsot, hullámai a másik partot is elérik, érintik...)

Vágyjunk hát munkával gazdag, lelkiismerettel örvendő, jellemében tudós, erkölcsileg egyenes üzleti, tudományát emberségesen művelő, áldozatban dolgozó, elvek alapján munkálkodó polgármestereket, képviselőket.  Vágyam végül is elvárás, kevesebb nem lehet. És aki olvassa írásom?! Aki választásra készül?

                                                                                            

................................................................

( Mahatma Gandhi (1869-1948) hindu nemzeti politikus, az erőszakmentesség híve, vértanúja.)