Könyvajánló, könyvismertető
[átlépés a teljes kínálati listára]
Bige Szabolcs Csaba A torony és más írások
Szerző:Bige Szabolcs Csaba
Cím:A torony és más írások
Kiadó:magánkiadás
Megjelenés:2009
ISBN:978-963-06-6762
Ár:1200.-
Megrendelhető: Írjatok Szabolcsnak egy címet, Ő elküldi a könyvet és mellékel egy rózsaszín csekket, amin az árát Neki átutalhatjátok! E-Mail: praxis@citromail.hu
Ajánló
A torony és más írások (emlékek a huszadik századból) történeteinek mozgásterét a nagy Magyarország határai fogják közre. Szereplői: egyszerű, hétköznapi emberek, akik javarészt székely magyar falvak és városok lakói, vagy éppen nemesek és értelmiségiek, netán kétkezi munkások. Egyszóval hús-vér figurák... A tárcaregény egyes darabjait akár szociológiai látleletként is érzékelhetjük.
Részlet a könyvből
Az ürülő poharak mennyiségével arányosan emelkedett a hangulat. Mária csendesen felállt és senkitől nem búcsúzva észrevétlenül elment. A férje a kórházban fekszik, ő meg itt ünnepelteti magát. Lelkiismeret furdalása volt, bár nem ő akarta az ünneplést.
Nyugdíjba ment, ez szolgáltatott okot az összejövetelre. A kollegái szervezték a tudta nélkül.
Ahogy az utcára ért, az állomás felé fordult, hogy érje el a délutáni gyorsat, amivel a városba mehet. Be a kórházba - Jóskához.
Már több mint egy hónapja fekszik bent. Háromszor műtötték, de most már javul.

- Mondtam neki, - motyogja magában Mária - mondtam neki, ne menjen ki az esztenára azok miatt a koszos juhok miatt. S most, tessék: itt a baj!

(Részelt a "Fehér asztal körül" c. novellából)
[átlépés a teljes kínálati listára]