2024. május 26. vasárnap,
Fülöp, Evelin napja.
Kalendárium
Bejelentkezés
név:
jelszó:
Jegyezze meg a nevet és a jelszót ezen a gépen!

Beküldés
Kedves Látogató!
Ha írást szeretne beküldeni a szerkesztőségünkbe, kérjük, azt a bekuldes@aranylant.hu elektronikus levélcímen keresztül tegye. Bemutatkozó levelét - pár írásának kíséretében - is ezen a címen várjuk!
Keresés

tartalomban is keressen (több időt vehet igénybe) ha nem jelöli be csak a szerző nevében és a címben keres

Beállítás
Az Aranylant jelenleg 1024 képpont széles monitorra van optimalizálva.
1024
1280
Születésnap
Megnyitás önálló lapon Hozzászólások, kritikák

 

Születtem 82 évvel ezelőtt. A születésnap ünnep. Az Életet ünnepeljük, amely felsírt egy sohasem volt csecsemőben, és azóta mosolya színesíti a világot.
Volt, amikor nem voltam, ám most már, hogy megszülettem, nem lehet, hogy ne legyek. Ha nem így, akkor másként, a Valóság ismeretlen, sejtett és hitt lényegében. Inkább állapot,mint hely, bár Jézus megígérte, hogy elmegy helyet készíteni nekünk. Ám azt is tanította, hogy az örök élet: megismerni az Istent. Megismerni a szeretet, mivel Isten a Szeretet: szeretni!
Mécs László FÉNYT HAGYNI MAGUNK UTÁN! című versét idézem. "Ó bárcsak tudnánk távozáskor / fényt hagyni, mint a Messiás. " - " Vagy legalább, mint az Anyák. "- Vagy legalább is mint a Nyár."

"Az életünk oly tünékeny.
Ó szent fényt hagyni volna jó! "

Fény nincsen árny nélkül. Életemben, életművemben legalább több volt a fény, mint az árny? Ki tudja megítélni? Az elmúlt nyolc évtizedben, hogyan szőtte át életemet


- a történelem rettenete és szépsége,
- népem tragédiái és harcai a szabadságért,
- egyházam emberi árnyai és isteni ragyogása,
- családom vereségei és megdicsőülései?


Pilinszky Jánossal vallom: "Amiként kezdtem, végig az maradtam. / Ahogyan kezdtem, mindvégig azt csinálom." Öntudatra ébredésem óta érint a Szépség, a Jóság, az Igazság. A hit, a remény, a szeretet tágra nyitja szívemet a Szent és minden ember felé. Holott vagyok, mint minden ember: "Simul justus et peccator." Egyszerre igaz és vétkes.
Ha szeretném, hogy " fényt hagyni volna jó ", szeretném, ha Puszta Sándor költővel mondhatnám: " én is hóba írt / jel vagyok! ", és szavaival kérdezem: " marad ha létem / itt hagyom / utánam csöppnyi /cinkenyom?"
Remélem...
Volt, amikor nem voltam. Ám most már, hogy megszülettem, nem lehet, hogy többé ne legyek. Garancia erre maga az Isten. Az Ő szavai: "Aki bennem hisz, ha meghalt is, élni fog."

Kedves Olvasó! Az íráshoz csak regisztrált, és bejelentkezett tagok írhatnak hozzászólást!

Könyvajánló
Hét Krajcár Kiadó
vé vé vé (pont) mys (pont) hu - 2007