2024. július 14. vasárnap,
Örs, Stella napja.
Kalendárium
Bejelentkezés
név:
jelszó:
Jegyezze meg a nevet és a jelszót ezen a gépen!

Beküldés
Kedves Látogató!
Ha írást szeretne beküldeni a szerkesztőségünkbe, kérjük, azt a bekuldes@aranylant.hu elektronikus levélcímen keresztül tegye. Bemutatkozó levelét - pár írásának kíséretében - is ezen a címen várjuk!
Keresés

tartalomban is keressen (több időt vehet igénybe) ha nem jelöli be csak a szerző nevében és a címben keres

Beállítás
Az Aranylant jelenleg 1024 képpont széles monitorra van optimalizálva.
1024
1280
súgó

SÚGÓ
az Aranylant használatához


Az Aranylant meghívásos alapon szerveződik, regisztráció bejegyzésére csakis a portál tulajdonos-főszerkesztőinek van joga és lehetősége.


1. Hogy lehetsz tag az Aranylanton?


Ha belépsz az Aranylantra, mint Olvasó, akkor a Magazin bal oldalán - a Kalendárium</strong> és a Bejelentkezés alatt - találod a Beküldés menüpontot.


Az ott látható e-mail címre kattintva
(bekuldes@aranylant.hu)
módodban áll egy teljes (civil) névvel ellátott (tehát nem nick-nevű) bemutatkozás és e-mail címed kíséretében néhány munkádat, írásodat a portál tulajdonos-főszerkesztőihez eljuttatni, s ezek után műveid - 1-3 napon belül- átesnek egyfajta elbíráláson.  Mikor a kedvező döntés megszületett, írásodat (valószínűleg) a legközelebbi magazinfrissítésnél viszontláthatod a lapon; ám minden esetben csakis a főszerkesztői jóváhagyás után jelenhetnek meg azok a portál oldalain.


Ha az írás tartalmában, szellemiségében, irodalmi és/vagy esztétikai minőségében nem éri el a szerkesztők által vallott és képviselt irányelveket, arról értesítést kapsz. Ha úgy érezzük, hogy írásodban és munkásságodban lehetőséget látunk, akkor véleményt, javaslatot nyújthatunk abban az esetben, ha a pályázó igényli. Ha írásodat elutasítja a Szerkesztőség, erről a tényről egy rövid indoklást  is adunk. Ám ebben az esetben a Szerkesztőség semmilyen beérkezett anyagot nem tárol, nem ad tovább; hanem eltávolítja a levelezői felületről. (A már regisztrált tagjaink is ugyanitt, e módon küldhetik be az új publikációikat, és ez a publicisztikai és irodalmi bázis szolgál új publikációkkal való frissítéshez a következő lapszámban, ami általában hetente-kéthetente újul.)


Csakis a két főszerkesztőnek áll jogában saját belátása szerint megítélni az írásokat, és amennyiben úgy találják, hogy azok képviselik az Aranylant szellemiségét, és eleget tesznek egyfajta elvárásnak, - a neved bejegyzésre kerül.
Erről a tényről a megadott e-mail címen értesítést kapsz, és egyben egy jelszót is tartalmaz majd a levél, mellyel a későbbiek során a portálra be tudsz lépni. Ezzel az Aranylant tagjává válsz, s mint tagra ezentúl a Jognyilatkozatban foglaltak - minden szempontból - érvényesek. (A Jognyilatkozat a Magazin láblécében olvasható.)


Két rovatunk van.
Az alapítótagok művei az Aranylant rovatban kaptak helyet, ők azok, akiket a portál megalakulásakor mi magunk hívtunk meg az Aranylantra, mert az addigi munkájukat nagyra értékeltük, értékeljük.
Az új tagok "első körben" az Ezüstlant rovatban mutatkozhatnak be, ha a fentebb részletezett kívánalmaknak verseik, írásaik megfeleltek.
Az Ezüstlant rovatból a későbbiek folyamán lehetőség van átkerülni az Aranylant rovatba.


2. Hogy tájékozódj a Magazin lapjain?


Ha a Magazin jobb oldalán látható Tartalomjegyzék fölé viszed a kurzort, akkor kattintás nélkül legördül a menüsor.


Ebből értelemszerűen választhatod ki azt a rovatot, melyben olvasgatni szeretnél.


Ha a legördülő menüsorban nem egy adott rovatra kattintasz, hanem bárhová máshová a legördülő nyelvecskén, akkor a menüsor eltűnik, és alatta láthatóvá válnak az utoljára frissen feltett publikációk szerzői, a művek címe, valamint zárójelben megtudhatod azt, hogy melyik rovatban érheted azt el.


Ha bárhol olvasgatsz, de újra a Főoldalra szeretnél jutni, - nem kell újra előhívnod a jobb oldali legördülő menüsort, mert baloldalon, közvetlenül az Aranylant védjegy/grafika alatt (a kalendárium és a dátum felett) egy Nyitólapra történő kattintással újra a Főoldalon találod magad.


3. Tagjaink


Tagjaink rövid életrajzát és az összes, Aranylanton megjelent publikációját bármely műve alatti „ugrás a szerző adatlapjára" opcióval érheted el.


4. Hozzászólások


Az Aranylanton lévő művekhez csak regisztrált tagjaink tehetnek észrevételt az adott mű alatti „Új hozzászólás"-ablakban.


Ezek a hozzászólások aztán nem csak a mű alatt, hanem a Fórumban, egy nagy gyűjtőhelyen - név szerinti felbontásban - is olvashatók.


Szívesen vesszük, ha a hozzászólók kihasználják a Magazin egyedülálló lehetőségét is, mellyel a hozzászólás minőségét is jelezni tudja felénk a legördülő menüben (kritika, hozzászólás a témához, javítási javaslat, egyéb).


Ugyanitt azt is beállíthatod, hogy a hozzászólásaidat kik számára teszed publikussá.


5. Fórum


A jobb oldali legördülő menüsor vége felé kattinthatsz a Fórumok menüpontra.


Új témát csak a főszerkesztők, valamint a három lektor nyithat.


Még sajnos nem működik a portálon az üzenőrendszer, ezért egy erre a célra megnyitott Nyilvános üzenő-t hoztunk létre, amelyben bármi gondodat leírhatod, vagy kérdéseidet felteheted a Magazinnal kapcsolatban, de persze bármilyen másféle gondolatodat is megoszthatod a tagokkal.


Csak úgy, miként a zenei, - vagy a vers-fórumokat is használhatod bejegyzéseid közzétételéhez.


A lehetőségek és a téma korlátlan.


Ha új ötleted van, használd a Nyilvános üzenőt, és/vagy a főszerkesztők vagy a lektorok közül bárki megnyitja számodra azt az új fórumot, melyben kifejtheted gondolataidat az adott témában, - főleg, ha az sokakat érdekelhető téma, és okulásunkra, esetleg játékos kedvünk mozgósítására is alkalmas.


6. Jognyilatkozat, Impresszum, Levélírás és Súgó


A Magazin láblécében található Jognyilatkozat igen fontos információkat tartalmaz.


Gondosan állítottuk össze (jogászsegítséggel) - érdemes, sőt tanácsos elolvasni, mert abban sok kérdésedre választ kaphatsz, egyben a taggá válásoddal együtt elfogadod az abban foglaltakat. Ugyanitt találhatod az Impresszumot is, melyben értesülhetsz a lap vezetőinek nevéről, és van arra is lehetőséged, hogy a Magazin szerkesztőségébe e-mail levelet eljuttass, csak az „írj nekünk levelet!" opcióra kell kattintanod. A Súgó segít eligazodnod az Aranylant Irodalmi és Művészeti Portálon.Kellemes időtöltést kívánunk!


Könyvajánló
Hét Krajcár Kiadó
vé vé vé (pont) mys (pont) hu - 2007