2022. augusztus 18. csütörtök,
Ilona napja.
Kalendárium
Bejelentkezés
név:
jelszó:
Jegyezze meg a nevet és a jelszót ezen a gépen!

Beküldés
Kedves Látogató!
Ha írást szeretne beküldeni a szerkesztőségünkbe, kérjük, azt a bekuldes@aranylant.hu elektronikus levélcímen keresztül tegye. Bemutatkozó levelét - pár írásának kíséretében - is ezen a címen várjuk!
Keresés

tartalomban is keressen (több időt vehet igénybe) ha nem jelöli be csak a szerző nevében és a címben keres

Beállítás
Az Aranylant jelenleg 1024 képpont széles monitorra van optimalizálva.
1024
1280
Győztesek és vesztesek
Megnyitás önálló lapon Hozzászólások, kritikák

Lassan másfél hete vagyunk szemtanúi a világhírű magyar olimpiai eredményességünk elvesztésének. Sportolóink sokszor nem is a versenytársakkal küzdenek gigászi harcot, hanem az arcátlan bíráskodással. De ha valóban őszinték akarunk lenni magunkhoz, bátran elmondhatjuk: egy legyőzhetetlen ellenfelünk van. Egyetlen, mely orvul támad ránk: a pehelysúlyú sportdiplomáciánk.

Pedig az egymillió lakosra kivetített érmek számában még Athénben is világelsők voltunk, az összesített éremtáblázaton kétszáz nemzet között a hetedikek. Két vesztes világháború, a trianoni országfosztás, a bolsevik rémuralom ellenére is.

A török időkben Európa legműveltebb költője, Balassi pengetett világirodalmi húrokat, az osztrák hungarocídium idején Debrecen szomorú poétája, a mozarti csodagyerek, Csokonai emelte a magyar poétikát a legmagasabb költői rangra; majd az aranynemzedék: Kölcsey, Vörösmarty, Petőfi, Arany, Jókai voltak a legnagyobbak, mikor az európai romantika kifakult.

Előttük a preromantika óriása, Katona József egyesítette az örök shakespeare-i álmot, Bánkba megalkotta Hamlet és Otelló szintézisét.

Madách betetőzte a drámai költemény és a spengleri filozófiát akkor, mikor még Oswald Spengler édesatyja is kisgyermek volt.

Vajda a szimbolisták előtt megalkotta a szimbolizmust, egyéniségével megelőzte az európai modern poéták század betegségét, feltalálta a beteg szerelmet, s előkészítette Ady útját. Az Ady nemzedék pedig az egyik legjelentősebb és mindenképpen a legnagyobb kultúrával megáldott csoportosulás volt az európai irodalom történetében.

                                      

                                        

Sorolhatnák, de csak azt bizonyítjuk vele, amit korábban is tudtunk, hogy a nemzeti összetartozás és a keresztényi hit a legsúlyosabb történelmi kataklizmák idején megtartotta a nemzetet.

Mára úgy tűnik, mindkettő elfogyott ebből a nemzetből, mely egyre inkább nép lesz az egyre erősebb nemzeti sovinizmust szító – és valljuk be –, a körülöttünk lévő tolvajnemzetek között.

Történelmünk és nyelvhistóriánk meghamisítása befejeződött, nemzeti irodalmunkat kiirtották, színházkultúránkat a pornográf tenyészdarabok váltották fel, nemzeti operánk megszűnt, népdalainkat és táncainkat nevetség tárgyává teszik, nemzeti szimbólumainkat üldözik. És a nemzeti sport is látványos hanyatlásnak indult.

Pedig az ötvenes évek arany, majd a hatvanas-hetvenes évek ezüst nemzedéke a világ legkreatívabb labdarúgása volt; olyan magasan állt a világ nemzetei fölött, mint sem azelőtt, sem azóta egyetlen nemzeti válogatotté sem.

De a hatalmas tömegeket vonzó nemzeti labdarúgást a nyolcvanas évekre kivégezte az államkommunizmust állammaffiával felváltó preliberalista tumor. Az utódoknak a nemzeti fociklub, a Ferencváros eltávolítása volt az egyik legfőbb célja, amely mára már teljesült. Sportolóink annyira elvesztették a hitüket, hogy az első fordulóban sorban kiesnek, s ha mégis továbbjutnak, a saját nemzeti tartásukat és hitüket vesztve a korábban legyőzött csapatok is fölénk kerekednek. Egy nemzet így hullik szét saját bensőjében megbúvó betegségek miatt. Az egykor hatalmas és egészséges fát szétrohasztja a szú. Előbb megroggyan, majd az első vihartól ledől a hegyoromról.

                                             

Úgy tűnik, az oroszok lassan kivonulnak Grúziából. Grúzia, az egykor dicső nemzet, ma az amerikai-izraeli érdekek bábjává vált. A nagypolitika az Olimpia megnyitó napján háborúba kényszerítette az országot. Az Izraeltől vásárolt fegyverek elévültek, azok lecserélését háborúval kellett felgyorsítani, s a fegyverpiaci mechanizmusok beindultak. A kettő metszéspontja a háború. Az orosz válaszcsapás azonban váratlanul nagy volt, nemcsak az elavult technika semmisült meg, hanem az orosz légierő még a kikötőkben horgonyzó izraeli tankereket is szétbombázta.

Az etnikai megosztottság csak ürügy volt, de a következmények mégis etnikai tisztogatásokhoz vezettek. A gyengébb, de önhittebb; az országot kiszolgáltatóknak áldozatul esett nemzet vereséget szenvedett, így nem sikerült az amerikai és izraeli olajéhséget csillapítani, az iszlám országokat megtörni Természetesen a felszín a médiahazugságok miatt csak egy orosz-grúz háborút látott, mely még annyira sem érdekes, hogy kellően foglalkozzunk az okokkal, hisz az olimpián most verik szét a kisebb nemzetek önbecsülését. Többek között a miénket, magyarokét. Valójában a hidegháborús határok épülnek újra, de msot ideológiai álcákkal maszkírozzák a globalista érdekeket.

Szimbolikus ez az Olimpia már azért is, mert a békét és demokrációt hírdetők csizmájáról hull leginkább a béke és a demokrácia humusza.

Az Egyesült Államok csapata úszásban hozza a fehér őslakosság és az Európából Amerikába áttelepültek legjavát, az atlétika és a labdasportokban a hatalmas erőtől duzzadó egykori Fekete-Afrikából idehurcoltak leszármazottait, asztalteniszben egykori kínaiakat. Ennek ellenére az Egyesült Államok is vesztes immár, sőt Oroszország is. A régi hatalmas versengők leszorulnak lassan a dobogóról is, legyőzik őket a nemzeti hitüket újjáépítők régi-új birodalmak.

                                                   

 

Nemzeti ünnepünkről Szent István király koronáját is kitiltották, az ünneplőknek a koronát ábrázoló transzparenseit elkobozták.  Ezért a mai napon sokkal szimbolikusabb az elhajlott kereszt tragikus árnya a nemzeti koronánkon, mely nem a profán királyság, hanem a magyar államiság, a magyar erkölcs, a magyar hit, az apostoli bölcs kormányzás jelképe, s amely Krisztus második eljöveteléig a nemzet megtartó ereje. Remélem, nem mondok újat azzal, hogy a magyar szent korona nem földi jelkép, hanem az Üdvözítő számára készült szakrális szimbólum.

                                           

Kedves Olvasó! Az íráshoz csak regisztrált, és bejelentkezett tagok írhatnak hozzászólást!

Könyvajánló
Hét Krajcár Kiadó
vé vé vé (pont) mys (pont) hu - 2007