2024. június 15. szombat,
Jolán, Vid napja.
Kalendárium
Bejelentkezés
név:
jelszó:
Jegyezze meg a nevet és a jelszót ezen a gépen!

Beküldés
Kedves Látogató!
Ha írást szeretne beküldeni a szerkesztőségünkbe, kérjük, azt a bekuldes@aranylant.hu elektronikus levélcímen keresztül tegye. Bemutatkozó levelét - pár írásának kíséretében - is ezen a címen várjuk!
Keresés

tartalomban is keressen (több időt vehet igénybe) ha nem jelöli be csak a szerző nevében és a címben keres

Beállítás
Az Aranylant jelenleg 1024 képpont széles monitorra van optimalizálva.
1024
1280
Hírünk a nagyvilágban
Megnyitás önálló lapon Hozzászólások, kritikák

Az Aranylant immár tíz napja kezdte el működését, s ez a tíz nap jogos bizakodással tölti el a Szerkesztőséget.

Az a tény, hogy az Aranylanthoz csatlakozott Mácz István, a jelenkori katolikus irodalom legnagyobb írója, Varga Csaba világhírű filmrendező, matematikus és nyelvész, Kónya István, a lantmuzsika európai hírű virtuóza, Németh Andrea grafikus és Tornyai Tibor festőművész, Kis Éva szobrász és ikonfestő, a legkiválóbb amatőr írók, költők, valamint a művészi igényességgel tervező és kivitelező Mészáros István informatikus-mérnök, - már eleve záloga a művészi sikernek.

Egyetemi oktatók, tanárok, művészek, újságírók, műfordítók, egyetemi hallgatók dolgoznak az Aranylantért.

Terveink szerint fotó, festészeti és szobrászati galéria jön létre, melyre művészek és természetfotósok elfogadták már a meghívásunkat.

Újabb nyelvészprofesszorokkal és kortársköltőkkel folynak tárgyalások, és várjuk mindazokat, akik már túl vannak az első kísérletezésen, évek óta alkotnak, s teszik ezt a legmagasabb igényességgel és alázattal.

Tudjuk és látjuk, az Aranylant szinte naponta szépül, gyarapodik, egyre több húron és hanggal szólal meg: már hat nyelven zengi vissza a korai századok külföldi líráját.

Külön öröm, hogy Tamás-Tarr Melinda professzorasszony nagy magyar költők verseit olasz nyelven szólaltatja meg, s ezzel is bizonyítja, hogy a magyar költészet európai rangú és világirodalmi értékű. Örülünk, hogy a professzorasszony megtisztelt bennünket tudományos munkáival, köztünk van, és  Bolognából naponta figyelemmel kíséri az Aranylant munkásságát.

Tervezzük, hogy más irodalmi lapokkal együttműködve írásokat „cserélünk”, hogy tagjaikat itt is láthassuk, művészetükben itt is gyönyörködhessünk.

Első ilyen kapcsolatfelvétel az Élő Költők Társaságával történt meg, akiket mindig nagyon szerettünk és tiszteltünk.

 

A világban jelentősen nő az Aranylant elismertsége.
Budapest és a szépséges magyar városok után már Bécs, Athén, New York, Los Angeles, Bologna, Eisenstadt, Toulouse, Weston, Winnipeg,
Saint-Capraise-de-Lalinde, St. Catharines, a gyönyörű Erdélyország és Felvidék is olvas minket. Köszönjük magyar barátaink figyelmét itt és a nagyvilágban. Szeretettel várjuk hetente frissülő magazinunkba olvasóként, íróként, költőként, festő vagy fotóművészként kedves mindannyiukat!

Örömmel várjuk írásaikat, lakhelyükről, útjaikról, Kis-Magyarországról, Nagy-Magyarországról, az öt kontinensről!

  

az Aranylant Szerkesztősége

                  

tegnapi állás szerint már két kontinens 16 országából olvasnak minket

Kedves Olvasó! Az íráshoz csak regisztrált, és bejelentkezett tagok írhatnak hozzászólást!

Könyvajánló
Hét Krajcár Kiadó
vé vé vé (pont) mys (pont) hu - 2007