2024. június 16. vasárnap,
Jusztin napja.
Kalendárium
Bejelentkezés
név:
jelszó:
Jegyezze meg a nevet és a jelszót ezen a gépen!

Beküldés
Kedves Látogató!
Ha írást szeretne beküldeni a szerkesztőségünkbe, kérjük, azt a bekuldes@aranylant.hu elektronikus levélcímen keresztül tegye. Bemutatkozó levelét - pár írásának kíséretében - is ezen a címen várjuk!
Keresés

tartalomban is keressen (több időt vehet igénybe) ha nem jelöli be csak a szerző nevében és a címben keres

Beállítás
Az Aranylant jelenleg 1024 képpont széles monitorra van optimalizálva.
1024
1280
Hírünk a nagyvilágban 2.
Megnyitás önálló lapon Hozzászólások, kritikák

Kéthónapos lett az Aranylant. Egy irodalmi honlap életében igen csekély időnek számít ez a hatvan nap. Az újszülött is ilyenkor még csodálkozva tekint a világra, elmerül az arcok, a tárgyak, a hangok, a nappal és az éj, a színek különleges ritmusában.

Az Aranylantra a világ figyel, keresi az itt fellelhető megannyi színt, ízt, szépséget, mélységet és a magaslati pontokat.

S mivel exponenciálisan emelkedik az olvasottságunk - immáron a négyezer felé közelít -, amely a heti frissítéseket és a harminckét fős tagságunkat illeti, igen magas szám.

Főleg, ha azt látjuk, hogy csonka-magyarországi olvasottságunk mellett jelentősen megnőtt a nagy-magyarországi olvasótáborunk, és elismertségünk immár három kontinens huszonkét országára és százhúsz városára terjed.

Az utóbbi időkben olyan országok is felfigyeltek az Aranylant működésére, mint Ukrajna, Norvégia, Törökország, Írország, Spanyolország.

De továbbra is igen nagyszámú látogatás érkezik Olaszországból, Svédországból, Görögországból, az Egyesült Államokból, Kanadából, s mindenképpen a Kárpát-medence magyarságától, Erdélyből, Felvidékről, Bácskából.

Szinte Európából alig van olyan terület (ilyen például Oroszország, Dánia, Lengyelország, Csehország, Portugália), ahonnan még az ott élő magyarok nem tiszteltek meg figyelmükkel. Reménykedünk, hogy egyszer onnan is felfigyelnek ránk, barátunkként és alkotó társunkként üdvözölhetjük kedves Mindannyiukat az Aranylanton.

Nagy tisztelettel és elismeréssel köszönjük Olvasóink figyelmét, alkotótársaink verseit és novelláit.

Továbbra is várjuk leendő szerzőinket, hiszen közöttük országosan és nemzetközileg elismert alkotók is vannak, de a magyarországi „amatőr" költők és írók színe-java is megtalálható itt.

Természetesen az Aranylant továbbra is válogat az érdeklődők között, hiszen azt a célt tűztük magunk elé, hogy olyanokkal tudjunk együtt dolgozni, akik a nemzeti irodalmunk hagyományait, és egy új, progresszív magyar irodalmat építenek. Olyan alkotókat várunk, akik számára a nemzeti szellem nem gúny tárgya, akik számára a nemzeti tradíciók és vallásos tartalmak nem megszégyenítendő és megsemmisítendő képletek.

(...)

Ki gépen száll fölébe, annak térkép e táj,
s nem tudja, hol lakott itt Vörösmarty Mihály,
annak mit rejt e térkép? gyárat s vad laktanyát,
de nékem szöcskét, ökröt, tornyot, szelíd tanyát,
az gyárat lát a látcsőn és szántóföldeket,
míg én a dolgozót is, ki dolgáért remeg,
erdőt, füttyös gyümölcsöst, szöllőt és sírokat,
a sírok közt anyókát, ki halkan sírogat,"

(...)

A jövő héten reményeink szerint két új műfaj is megjelenik az oldalunkon: a tragédia és a regény. És természetesen novellák, versek és műfordítások gazdagítják nemzeti kultúránkat...

          

                      2008.áprilisi lefedettségünk a világban

Az íráshoz még nem érkezett hozzászólás.
Kedves Olvasó! Az íráshoz csak regisztrált, és bejelentkezett tagok írhatnak hozzászólást!

Könyvajánló
Hét Krajcár Kiadó
vé vé vé (pont) mys (pont) hu - 2007